Beste eerstejaars

Beste eerstejaars, het Mecenaspraesidium en het onthaalteam staan al te popelen voor de start van het nieuwe academiejaar! We hebben tal van activiteiten voor jullie voorzien, zodat jullie optimaal kunnen genieten van het studentenleven, nieuwe mensen kunnen leren kennen en toch ook af en toe eens op tijd een Analyse-taak indienen (leve je toekomstige meter of peter!).

Op maandag 26 september, na de infosessie, neemt het onthaalteam de nieuwe studenten mee op een Free Walking Tour. Tijdens die rondleiding worden jullie, eerstejaarsstudenten, wegwijs gemaakt in Leuven. Alle studentenrestaurants, boekenwinkels, drukke bibliotheken, verborgen ingangen op de campus en andere hotspots komen aanbod.

Dinsdag 27 september kan je genieten van broodjes kroket en bitterballen tijdens onze Eetverkoop.  Voor de gelegenheid hebben we speciaal een nieuw broodje ontwikkeld: het Broodje Fishstick! Kom dat zien, kom dat zien! Maar vooral: kom dat proeven!

De cultuurwandeling van woensdag 28 september voert je langs de mooiste en cultureelste plekjes van het pittoreske Leuven. Een aanrader en een voorsmaakje op de talrijke culturele activiteiten die Mecenas te bieden heeft.

Maandag 3 oktober is het tijd voor de Eerstejaarsreceptie. Deze volgt na het monitoraat door professor Dekeyzer. De uitputtende klim naar de vierde verdieping van het Erasmushuis wordt beloond met een fris drankje, chips en een informele kennismaking met de proffen.

Letteren Full House is een kringoverkoepelende activiteit waarbij de Letterenstudent de kans krijgt om het nieuwe academiejaar in te zetten met een knallend feestje! Zet 4 oktober maar al in je agenda!

Ben je wat onzeker over je schrijfstijl of samenvattingen maken? Weet je niet welke cocktail je in de Fakbar moet drinken? Of ben je gewoonweg opzoek naar een vriend(in) die je kan opbellen als je eens verloren loopt op de campus in Leuven? Dan is de Peter- en meteravond op dinsdag 11 oktober iets voor jou. Jouw meter of peter (uit de oudere jaren kunstwetenschappen) kan je helpen met je cursussen bij te houden, papers na te lezen, samenvattingen door te spelen of gezelschap houden in de Leuvense kroegen. Kennis gemaakt met je peter of meter? Dan moeten we deze nieuwe vriendschap vieren! Aansluitend met de peter- en meteravond staat een Fakbartocht op de agenda.

Ook het Onthaalweekend is een zeker niet te missen activiteit! Dit is de uitgelezen kans om je medestudent kunstwetenschappen beter te leren kennen! Het onthaalweekend zal doorgaan op 13 en 14 oktober. Pro-tip: de allereerste cantus van het jaar wordt op het weekend georganiseerd, zodat je tegen de volgende cantussen alle truukjes van de foor kent.

Last but not least de Doop. Op dinsdag 18 oktober wordt een nieuwe lading eerstejaars omgevormd tot een groep volwaardige schachten van Mecenas. Voor één avond kunnen jullie ‘genieten’ van de ervaring die iedere echte student moét meegemaakt hebben.

Hopelijk zien we jullie in grote getale terug op één van deze activiteiten!

P.S. Voor verschillende activiteiten is een inschrijving noodzakelijk, deze kunnen jullie (binnenkort) terugvinden bij de evenementen op onze facebookpagina

P.P.S. Het onthaalboekje kunnen jullie hier terugvinden. Een papieren exemplaar wordt uitgedeeld op de eerste dag!

Auteur: mecenas

Website met updates van Mecenas VZW, de studentenkring Kunstwetenschappen aan de KULeuven