Cultuur

Cultuur

Culturele activiteiten

De vorige academiejaren zaten barstensvol cultuuruitstappen. In 2018-2019 bezochten we: De dames van de barok (MSK Gent), Van Gogh – The Immersive Experience (Beurs van Brussel), Beyond Klimt/ Theodoor Van Loon (BOZAR Brussel), Het Afrikamuseum samen met kring Historia, Tristan und Isolde (opera) (De Munt Brussel), Luik. Meesterwerken (La Boverie Luik). Voor onze museumbezoeken werken we nauw samen met LOKO. Dankzij hun subsidies kunnen alle Leuvense studenten gratis of aan verminderde prijs mee.
Daarnaast hebben we tot heden ook een samenwerking met STUK, het centrum voor dans, beeld en geluid in Leuven. Studenten kunstwetenschappen en culturele studies krijgen een gepersonaliseerde kortingscode waarmee ze geselecteerde voorstellingen aan een studentenprijsje kunnen meemaken. Elk jaar organiseren de kringen van archeologie, musicologie en kunstwetenschappen samen een toneel. Je vindt er hier meer over.

In het academiejaar 2022-2023 zullen we ons cultuuraanbod breed proberen te houden. We hopen nog meer samenwerkingen aan te gaan met cultuurorganisaties en -huizen in Leuven en onze zichtbaarheid te vergroten.

Wil jij met ons samenwerken? Stuur dan gerust een mailtje naar cultuur.kringmecenas@gmail.com of een berichtje via onze facebookpagina!

Cultuurreis

Onze cultuurreis gaat elk jaar door in de lesvrije week. De exacte datum en regeling kom je te weten tijdens ons infomoment. De datum van het infomoment wordt meegedeeld tijdens de les en op facebook.

In 2023 trokken we met de reisorganisatie JEKA naar Lissabon. Onze reisverantwoordelijken zorgden dat onze honger naar kunst en cultuur werd gestild door de bezoeken aan o.a. Museo Nacional De Arte Antiga, de Berado Collectie Kunstmuseum en het Jerónimos monasterium. Daarnaast genoten we ook van het wondermooie Sintra en de gezellige straten van Lissabon. Kortom: op onze cultuurreizen is er voor ieder wat wils en ook zeker voldoende vrije tijd om zelf te ontdekken!

Geef een reactie