Onthaal

Onthaal

Allereerst, beste eerstejaars, is het van groot belang het onthaalboekje te koesteren. Dit is het belangrijkste document gedurende je hele academische carrière. No joke. Oke, misschien wel een jokeske.

Op de onthaaldag, na de infosessie, neemt het Mecenasonthaalteam de nieuwe studenten mee op hun Free Walking Tour! Tijdens die rondleiding worden de eerstejaarsstudenten wegwijs gemaakt in Leuven. Alle studentenrestaurants, boekenwinkels, drukke bibliotheken, verborgen ingangen op de campus en andere hotspots komen aanbod.

Ben je wat onzeker over je schrijfstijl of samenvattingen maken? Weet je niet welke cocktail je in de Fakbar moet drinken? Of ben je gewoonweg opzoek naar een vriend(in) die je kan opbellen als je eens verloren loopt op de campus in Leuven? Dan is de Peter- en meteravond iets voor jou. Jouw meter of peter (uit de oudere jaren kunstwetenschappen) kan je helpen met je cursussen bij te houden, papers na te lezen, samenvattingen door te spelen of gezelschap houden in de Leuvense kroegen. Kennis gemaakt met je peter of meter? Dan moeten we deze nieuwe vriendschap vieren! Aansluitend met de peter- en meteravond staat een Fakbartocht op de agenda.

Daarnaast is ook het Onthaalweekend een zeker niet te missen activiteit! Dit is de uitgelezen kans om je medestudent kunstwetenschappen intiem, euh, beter te leren kennen! Het onthaalweekend zal doorgaan op 6 tot 8 oktober! Pro-tip: de allereerste cantus van het jaar wordt op het weekend georganiseerd, zodat je tegen de volgende cantussen alle truukjes van de foor kent!

Last but not least de Doop. een nieuwe lading eerstejaars wordt omgevormd tot een groep volwaardige leden van Mecenas. Voor één avond kunnen jullie ‘genieten’ van de ervaring die iedere echte student moét meegemaakt hebben.

Hopelijk zien we jullie in grote getale terug op één van deze activiteiten!

Geef een reactie