Onthaal

Allereerst, beste eerstejaars, is het van groot belang het onthaalboekje te koesteren. Dit is het belangrijkste document gedurende je hele academische carrière. No joke. Oke, misschien wel een jokeske.

Op maandag 26 september, na de infosessie, neemt het Mecenasonthaalteam de nieuwe studenten mee op hun Free Walking Tour! Tijdens die rondleiding worden de eerstejaarsstudenten wegwijs gemaakt in Leuven. Alle studentenrestaurants, boekenwinkels, drukke bibliotheken, verborgen ingangen op de campus en andere hotspots komen aanbod.

Dinsdag 27 september kan je genieten van broodjes kroket en bitterballen tijdens onze Eetverkoop. Speciaal voor de gelegenheid hebben we een nieuw broodje ontwikkeld: het Broodje Fishstick! Kom dat zien, kom dat zien! Maar vooral: kom dat proeven!

De cultuurwandeling van woensdag 28 september voert je langs de mooiste en cultureelste plekjes van het pittoreske Leuven. Een aanrader en een voorsmaakje op de talrijke culturele activiteiten die Mecenas te bieden heeft.

Maandag 3 oktober is het tijd voor de Eerstejaarsreceptie. De uitputtende klim naar de vierde verdieping van het Erasmushuis wordt beloond met een fris drankje, chips en een informele kennismaking met de proffen.

Letteren Full House is een kringoverkoepelende activiteit waarbij de Letterenstudent de kans krijgt om het nieuwe academiejaar in te zetten met een knallend feestje! Zet 4 oktober maar al in je agenda!

Ben je wat onzeker over je schrijfstijl of samenvattingen maken? Weet je niet welke cocktail je in de Fakbar moet drinken? Of ben je gewoonweg opzoek naar een vriend(in) die je kan opbellen als je eens verloren loopt op de campus in Leuven? Dan is de Peter- en meteravond op dinsdag 11 oktober iets voor jou. Jouw meter of peter (uit de oudere jaren kunstwetenschappen) kan je helpen met je cursussen bij te houden, papers na te lezen, samenvattingen door te spelen of gezelschap houden in de Leuvense kroegen. Kennis gemaakt met je peter of meter? Dan moeten we deze nieuwe vriendschap vieren! Aansluitend met de peter- en meteravond staat een Fakbartocht op de agenda.

Daarnaast is ook het Onthaalweekend een zeker niet te missen activiteit! Dit is de uitgelezen kans om je medestudent kunstwetenschappen intiem, euh, beter te leren kennen! Het onthaalweekend zal doorgaan op 13 en 14 oktober! Pro-tip: de allereerste cantus van het jaar wordt op het weekend georganiseerd, zodat je tegen de volgende cantussen alle truukjes van de foor kent!

Last but not least de Doop. Op dinsdag 18 oktober wordt een nieuwe lading eerstejaars omgevormd tot een groep volwaardige schachten van Mecenas. Voor één avond kunnen jullie ‘genieten’ van de ervaring die iedere echte student moét meegemaakt hebben.

Hopelijk zien we jullie in grote getale terug op één van deze activiteiten!

Geef een reactie