Welkom bij Kring Mecenas,

Hopelijk heb je kunnen genieten van een fantastische zomervakantie, want binnenkort is het zover: de KU Leuven opent weer haar deuren. Bij deze verwelkomen wij jou dan ook aan onze universiteit, aan de gezellige Faculteit Letteren en in de meest fascinerende studierichting, Kunstwetenschappen!
Er breekt voor jou een tijd aan waarin zintuigen geprikkeld en kunstenaars ontdekt zullen worden. Omdat een nieuw begin vaak een sprong in het ongewisse betekent, is er natuurlijk Mecenas! Wij willen je zo goed mogelijk ontvangen en begeleiden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat al onze studenten een goede opleiding krijgen met de nodige ondersteuning en begeleiding. Daarom werken wij samen met de faculteit die monitoraten en PAL-coachen inschakelen voor eerstejaarsvakken. Vanuit de studentenkring zelf organiseren wij aan het begin van het jaar een vrijblijvend ontmoetingsmoment tussen eerstejaars en ouderejaars, waarbij je kan kennis maken met je peter of meter. Deze persoon heeft al wat ervaring achter de rug en helpt je graag met papers, samenvattingen en andere ondersteuning.

Naar jaarlijkse gewoonte voorziet onthaal verschillende activiteiten om jouw thuis te doen voelen. Zo zien de eerste weken eruit (2018):
Op maandag 23 september kom je met ons Leuven verkennen a.d.h.v. een wandeling. Na de wandeling gaan we gezellig samen op café en ’s avonds is er de optie om mee met ons naar de fakbar Letteren. Na een week vol nieuwe lessen, nieuwe mensen en nieuwe plaatsen is het tijd om op maandag 30 september de ouderejaars te leren kennen op onze een peter- en meteravond met aansluitend (optioneel) een fakbartocht. Samen met de mensen die je daar leert kennen kan je de volgende dag, dinsdag 2 oktober, naar fakbar Letteren trekken. Het is dan namelijk Letteren Full House, waarbij er op  elke perma is er wel iets zots te doen is! De week erop trekken we samen op onthaalweekend, van 11 tot 13 oktober. Kortom: onthaal wil ervoor zorgen dat iedereen op zijn eigen manier de kans krijgt om nieuwe mensen te leren kennen!  Tenslotte is er nog de doop op 16 oktober. Je moet niet gedoopt zijn om lid te zijn van Mecenas, maar het is wel een leuke ervaring en zeker niet te vies of zwaar. Je kan alle onthaalactiviteiten checken op onze facebookpagina voor meer details of updates.

Ook culturele activiteiten staan op ons programma. We je maar al te graag museum- en theaterbezoeken aan. Op 26 oktober kan je met Mecenas mee naar De dames van de barok in MSK Gent, op 16 november bezoeken we Van Gogh – The Immersive Experience in Brussel en op 5 december trekken we naar BOZAR voor Beyond Klimt of Theodoor van Loon. Acteer je graag? Wil je achter de schermen meewerken aan een toneelproductie? Dat kan! Samen met Alfa en Musicologica, de kringen voor Archeologie en Musicologie, vormen we sinds enkele jaren één toneelgroep, AMUzeMEnt. Het Interfacultair Theaterfestival van LOKO verzamelt alle studentenkringen met toneelvoorstellingen en reikt op het einde van het jaar ook prijzen uit, net de Oscars! Daarnaast organiseren we in het tweede semester naar jaarlijkse gewoonte onze cultuurreis, want de reiskriebel zit nu eenmaal in ons bloed!

Informatie over alle activiteiten die we de eerste week voor jou in petto hebben, vindt je terug bij Onthaal. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons aan te spreken of een mailtje te sturen naar kring.mecenas@gmail.com. Voor updates over onze activiteiten kan je ook steeds terecht op onze facebook-pagina Kring Mecenas en onze website www.mecenas-kul.be.

Geniet zeker nog van de vakantie en tot snel!

Het Mecenas-team