Toekomstige studenten

Welkom bij Mecenas,

Hopelijk heb je kunnen genieten van een fantastische zomervakantie, want binnenkort is het zover: de KU Leuven opent haar deuren. Bij deze verwelkomen wij jou dan ook aan onze universiteit, aan de gezellige Faculteit Letteren en in de meest fascinerende studierichting, Kunstwetenschappen!

Er breekt voor jou een tijd aan waarin zintuigen geprikkeld en kunstenaars ontdekt zullen worden. Omdat een nieuw begin vaak een sprong in het ongewisse betekent, is er natuurlijk Mecenas! Wij willen je zo goed mogelijk ontvangen en begeleiden.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat al onze studenten een goede opleiding krijgen met de nodige ondersteuning en begeleiding. Daarom werken wij samen met de faculteit die monitoraten en pal-coachen inschakelen voor eerstejaarsvakken.

Naar jaarlijkse gewoonte voorziet onthaal ook een peter- en meteractiviteit. Peters en meters zijn oudere studenten die je helpen bij je studies, je wegwijs kunnen maken in Leuven of gewoon een goede vriend(in) kunnen zijn. Je kan er met al je problemen terecht.

Ook culturele activiteiten staan op ons programma. Zo laten we onze studenten aan het begin van het academiejaar de prachtigste plekjes van Leuven ontdekken tijdens onze boeiende cultuurwandeling. Daarnaast bieden we je maar al te graag museum- en theaterbezoeken aan. Acteer je graag? Wil je achter de schermen meewerken aan een toneelproductie? Dat kan! Samen met Alfa en Musicologica, de kringen voor Archeologie en Musicologie vormen we sinds enkele jaren één toneelgroep, AMUzeMEnt. Het Interfacultair Theaterfestival van LOKO verzameld alle studentenkringen met toneelvoorstellingen en reikt op het einde van het jaar ook prijzen uit. Net de Oscars.

Informatie over alle activiteiten die we de eerste week voor jou in petto hebben, vindt je terug bij Onthaal. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons aan te spreken of een mailtje te sturen naar kring.mecenas@gmail.com. Voor updates over onze activiteiten kan je ook steeds terecht op onze Facebook-pagina Kring Mecenas en onze website www.mecenas-kul.be.

Geniet nog van de vakantie.

Mecenas

Geef een reactie